MT10-36

Dübörgés a naplementébe, majd egyszer.

2019. jan 26.

10

írta: bervas
10

Hátramenet tengely kiszedés

A rükverc tengelynél megakadtam. A probléma az volt, hogy egyértelműen kívülről befele kocogtatva kellett volna kijönnie, de nem akart. Ütöttem kicsi és közepes kalapáccsal, de láthatólag fogta valami. Nézegettem erősen, de nem láttam a környékén semmi jelentőset, csak egy jelentéktelen, kicsi csapot. Próbáltam szelíden, fogóval kiszedni, nem mozdult. Melegítettem, nem reagált. Konzultáltam szakemberrel: ki kell fúrni.

dsc05249b.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

bontás tengely váltó hátramenet Dnyepr MT10

2019. jan 05.

8

írta: bervas
8

Benzincsap mizéria

 Az úgy volt, hogy a régi benzincsap eresztett. Ez a konstrukció igen antik: spiáter házban kúpos furat van, amelyben réz kúp tömít és forog. Az egészet benzin keni. A benzint O gyűrűvel működő tömszelence választja el a külvilágtól. Nekem az O gyűrűk voltak csúnyán kikeményedve.

...

Tovább Szólj hozzá

benzincsap bóvli Dnyepr MT10

2018. dec 27.

4

írta: bervas
4

Aprók

Örülök annak, hogy a váz beleállítható a nem túl nagy alkatrész mosóba. Annak nem örülök, amikor leugrik a gumicső a gégecső végéről, és mellbe lök a mosószer sugár. Szemüveggel és kesztyűvel készültem, vegyvédelmi köpennyel nem. Örülök, hogy tiszta lett a mosógép belseje, annak nem, hogy a vegyszer szag benne maradt.

...

Tovább Szólj hozzá

Dnyepr MT10

2018. dec 21.

2

írta: bervas
2

Hogyan?

1990-hez képest ma már van hozzáférhető internet, és nem csak az orvosnak és a párttitkárnak van telefon otthon. Körbenéztem a témában a neten és a hirdetési oldalakon. A Dnyepert Kievben gyártották, az Ukrajnában van, és az szomszéd ország. Bár hivatalosan nem importáltak hozzánk Dnyepert, azért előfordul Szabolcsban, Beregben. Ráadásul létezik határmenti kereskedelem, alkatrész is van hozzá.

...

Tovább Szólj hozzá

Dnyepr MT10

2018. dec 18.

1

írta: bervas
1

Miért?

Már a 350. km táján voltam aznap, és erősen nyomta az ülés a farokcsontomat. 80-85 km/h volt a tempó, és bár magától ment és gondolatra fordult alattam a motor, úgy gondoltam, ebből elég. Nem jó a lábtartó-üléslap távolság hosszirányban (rövid), nem jó az ülőlap-kormány magasság különbség (kicsi). Nem dübörög, nincs nyomatéka. Kellene valami más, megint.

...

Tovább Szólj hozzá

Dnyepr MT10